Lødingen Kirkelige Fellesråd
Startsiden?

Du kan når som helst gå tilbake til hovedsiden (startsiden) ved å klikke hvor som helst på bildet av kirken som ligger over navigeringsmenyen.

Kirkefargene

Nettsida vår forandrer seg i takt med kirkeåret. Går du i gudstjeneste vet du at de liturgiske klærne til presten ser forskjellige ut, alt etter den dagen det er i kirkeåret.

Grønn er den vanlige fargen, og er standardfarge for denne nettsiden. Når det ikke er fest, fast eller annen spesiell tid i kirken. Den er likevel ikke uten betydning. Grønn er fargen for vekst.

Lilla. Vi bruker lille i kirken som botsfargen. Den er brukt i tider der fokus går på livet vårt, og den delen av livet som vi ser vi kommer for kort. Hos oss bruker vi lille fargen i fastetiden før påske, Bots- og bededag, og i advent. Fargen også brukes i sorg.

Rød. Denne fargen symboliserer både Den hellige Ånd og blod. Dermed brukes det i Pinse, når kirken feirer den Den hellige Ånds komme, men også på kirkedagene etter helgene som ble drept for sin tro – martyrene.

Hvit eller gult. Denne fargen brukes til fest! Derfor er det denne fargen du ser i kirken, og på disse sidene når det er jul eller påske, også Alle helgens og en del andre spesielle dager i kirkeåret.

Blå er ikke godkjent som liturgisk farge, men brukes en del plasser i verden etter lokalt skikk. Den er tilegnet Jomfru Maria. Vi tar kunstnerisk frihet og benytter den til Maria Budskapsdag.

Svart er ikke brukt i Den norske kirke, men brukes i Den katolske kirke som et alternativ til lille i forbindelse med døden (til forskjell fra botsfargen i Advent og Fastetiden). Vi bruker denne fargen på nettstedet langfredag.

Du kan lese mer om kirkefargene her.

102 total views, 3 views today

Årsmeldingen

Det er lagt ut årsmeldingen. Du kan også finne den ved å gå inn på menyen over, under «innhold».

Du finner den her.

Lødingen kirkes venner

Hvis du vil støtte Lødingen Kirke er det opprettet konto for Lødingen Kirkes venner.

Det er 4750.53.82656

Vestbygd Kirkes venner

Ønsker du å støtte Vestbygd Kirke er det opprettet konto også for Vestbygd Kirkes venner.

Kontoen til Vestbygd Kirkes venner er 4618.30.08471